Kullanıcı Yetkilendirmelerinin Arayüzden Yapılması
0
Merhabalar, Mendixte kullanıcı rollerinin atanması, rollerin hangi microflow, nanoflow veya sayfayı görüp göremeyeceğinin yönetildiği bir ekran yada modül var mıdır? Şu anda sistem design anında mendix studiodan yetkilendirmeleri yapabiliyorum. Ancak yeni yetki ihtiyaçları veya var olan yetkilerin değişikliğinin yapılabilmesi için bir kullanıcı arayüzü olmalı ve bu arayüzden kullanıcı yetkileri verilebilmelidir. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz ?
asked
burak can dinçer
1 answers
0
Merhaba Burak,
Dediğin şekilde microflows ve sayfaları yöneten bir arayüz yok. Accountlara rolleri verebileceğin bir arayüz var.(resimdeki olan) Ama bu sadece kullanıcılara rolleri atayabiliyorsun arayüz üzerinden . Microflowsları vs yönetemiyorsun. Microflowsları kullanıcı arayüzünden yetkilendirmek istiyorsan,Bunu develop edebilirsin örnek veriyorum bir Settings entity (kullanıcyla ilişkili settingsler) oluştursun. Mx Model Reflection ile microflowsların adını alırsın ve bunları true false ile yönetirsin. Daha sonra action buttonlarda decision koyarsın.